Baselworld 2019: Alles wat je moet weten

De Horlogebandenspecialist

Ieder jaar trekt de grootste internationale beurs voor horloges en sieraden weer zo’n 94.000 bezoekers. Ook dit jaar vindt de Baselworld weer plaats in maart. In de periode van 21 tot en met 26 maart is de evenementenhal Messe Basel in Zwitserland weer dé place-to-be voor de echte horloge- of sieradenliefhebbers!

baselworld 2019

Merken van over heel de wereld

In 1917 werd Baselworld voor het eerst gelanceerd onder de naam Swiss Design Fair Basel. Sinds 1986 zijn ook niet-Europese landen uitgenodigd voor de beurs. Ongeveer 600 luxueuze merken presenteren hun nieuwe collecties. Merken zoals Rolex, Graff, Tudor, Chopard, LVMH, Zenith en Patek Philippe presenteren door middel van imposante stands en experts hun collecties aan beroemdheden, kijkers en juwelenkenners.

Messe Basel

Basel wordt gezien als de belangrijkste beurs- en congresstad van Zwitserland. De nieuwbouw van het in 2013 geopende beurscentrum, Messe Basel, geeft dit extra betekenis. Het Zwitserse architectenbureau Herzog & de Meuron heeft een herkenbare ‘eye in the sky’ ontworpen. Dit zorgt ervoor dat naast het bezichtigen van de beurs, het bezichtigen van de evenementenhal al indrukwekkend is! De Messe Basel is gevestigd in het centrum van Basel en wordt onderverdeeld in meerdere hallen. De oppervlakte van Hal 1 bedraagt 74.000 m2 en de totale oppervlakte van Messe Basel bedraagt 141.000 m2.

baselworld
baselworld eye

Mis het niet!

Ben jij een echte sieradenliefhebber? Of heb jij graag de nieuwste horloges om je pols? Zet deze datum dan vast in je agenda! De beurs is toegankelijk voor iedereen en tickets zijn dan ook zowel online als aan de deur verkrijgbaar. De online dag tickets kosten 45.00 Zwitserse Franken, dat komt neer op zo’n 40 Euro. Ook is er een mogelijkheid om een weekticket te halen.

Donderdag 21 maart gaat de eerste dag van start. Om 09:00 uur opent Baselworld de deuren en tot 18:00 uur zijn bezoekers er welkom.

Wat?                    Baselworld
Wanneer?           21 t/m 26 maart 2019
Waar?                  Messe Basel, Basel, Zwitserland