De duurste horloges ter wereld van 2023

De Horlogebandenspecialist

Dat verzamel items in de horloge wereld duur zijn dat weten we allemaal. Ook in 2023 hebben een aantal grote merken alweer erg dure exemplaren op de markt gebracht. Wij geven je een overzicht van de duurste horloges van 2023.

Patek Philippe Ref. 1527

Patek Philippe Ref. 1527

Op nummer 5 in dit lijstje staat een horloge van het merk Patek Philippe. Patek Philippe heeft meerdere dure verzamelitems en dit merk is dan ook niet te missen in dit lijstje. Het horloge is gemaakt van 20 karaat rosé goud en bevat meer dan 20 verschillende edelstenen. Met een prijs van ruim 5 miljoen euro staat dit horloge op een 5e plek in deze lijst.

1948 Patek Philippe Perpetual Calendar Chronograph Ref. 1518

Zoals hierboven al benoemd heeft Patek Philippe regelmatige dure horloges uitgebracht. Op nummer 4 staat dan ook weer een Patek Philippe horloge, de 1948 Patek Philippe Perpetual Calendar Chronograph Ref. 1518. Dit horloge is gemaakt in 1948 en is ooit in het bezit geweest van de Egyptische prins Tewfik Adil Toussoun. Het horloge is uitgerust met een extreem zeldzame roze wijzerplaat Dit horloge heeft dan ook een prijs van bijna 9 miljoen euro.

1948 Patek Philippe Perpetual Calendar Chronograph Ref. 1518
Patek Philippe Ref. 1518 in roestvrij staal

Patek Philippe Ref. 1518 in roestvrij staal

Misschien verbaast het je al niet meer, maar ook de nummer 3 in dit rijtje is van het merk Patek Philippe. En wel een horloge gemaakt van roestvrij staal. Het roestvrije staal is ook meteen de reden dat dit horloge een prijs heeft van ongeveer 10 miljoen euro. Roestvrij staal is een duurder materiaal dan edelmetalen zoals goud of platina.

Paul Newman Rolex Daytona

Een ander merk op nummer 2 in dit lijstje! En meteen het enige andere merk die we terug zullen zien tussen de duurste horloges. De Paul Newman Rolex Daytona was een cadeau van Newman’s vrouw om de acteurs liefde voor uurwerken en motoren te eren. Dit horloge is één van de weinige horloges die de acteur daadwerkelijk heeft gedragen en heeft een prijskaartje van ongeveer 16 miljoen euro. Dit is een van de duurste horlogemerken.

Paul Newman Rolex Daytona
Patek Philippe Grandmaster Chime 6300

Patek Philippe Grandmaster Chime 6300

Stipt op nummer 2 is weer een Patek Philippe horloge. Dit horloge wordt beschouwd als het meest complexe horloge ooit gemaakt door zijn 20 complicaties. Het horloge is voorzien van een alarm en een exclusieve gravure getiteld ‘The Only One’. Het is dan ook niet gek dat hier een prijskaartje aanhangt van 31,19 miljoen euro. Hiermee is het horloge het duurste horloge ter wereld.

Graff Diamonds Hallucination

Het allerduurste horloge ter wereld is de Graff Diamonds Hallucination. Het horloge is gemaakt van zeer zeldzame gekleurde diamanten van 110 karaat. Dit unieke, bijzondere en dure dameshorloge behoort toe aan Graff Diamonds en is daarom niet te koop en zelfs nog nooit verkocht. Graff Diamonds heeft aardig wat uren besteed aan het maken van het dameshorloge. De zeldzame diamanten zijn namelijk op verschillende manier geslepen, wat de horloge zijn waarde geeft. Hiermee is het horloge het duurste horloge ter wereld met een waarde van 51 miljoen euro.

 

Bron: graff.com

Graff Diamonds Hallucination watch