Handgemaakte horlogebanden

De Horlogebandenspecialist

Het is je vast wel opgevallen dat wij het vaak hebben over exclusief handgemaakte horlogebanden. Toch zie je allerlei merken op onze website voorbij komen. Hoe zit dit nou precies? Zijn de horlogebanden die wij maken gewoon replica’s van bestaande horlogebanden? Of zit het toch net iets anders? Wij vertellen je er alles over in deze blog.

Vervangende horlogebanden

Laten we één ding meteen duidelijk maken, wij maken vervangende horlogebanden voor verschillende merken horloges. Dit betekent dat de horlogebandjes geschikt zijn voor bijvoorbeeld jouw Breitling, Cartier of Omega horloge, maar het bandje is uniek en handgemaakt. Vaak hebben bepaalde horlogemerken een beperkt aanbod in horlogebandjes. Wij breiden dit aanbod uit met horlogebandjes in andere kleuren en van ander materiaal. Elk horlogebandje is uniek omdat deze met de hand worden gemaakt.

Hoe maken we handgemaakte horlogebanden?

Met een horlogeband van de Horlogebandenspecialist koopt u een absoluut hoogwaardig en ambachtelijk product. Als vrijwel de enige fabrikant maken wij de horlogebanden nog volgens de traditionele Zwitserse Vollumbugg methode maken. Zowel toen als nu is dat de enige manier voor de hoogste kwaliteit horlogebandjes.

Vollumbuggband

De traditionele Zwitserse Vollumbugg methode

Bij leren banden wordt het bovenleer om de vulling, die bestaat uit katoen en fleece, verlijmd. Dan word het omgeslagen leer nog eens vezeldiep vastgelijmd aan de zacht lederen voering. Dit zorgt ervoor dat er geen bacteriën binnen treden vanaf de zijkant. Als laatst worden alle lagen aan elkaar genaaid. De voordelen van onze horlogebanden zijn vergelijkbaar met die van een handgemaakte schoen; mooi, volledig stabiel, zacht en duurzaam.

De meest exclusieve handgemaakte horlogebanden

Bij deze horlogebandjes gaat het iets anders. Daar komt namelijk een extra laag leder onder de oorspronkelijke laag. Dit kan met vrijwel elke leersoort worden gedaan, behalve de Hornback krokodil. Dit leer is te stijf voor conventionele technieken. Vervolgens wordt de band samengedrukt en verlijmd met een speciale techniek. De zijkanten worden glad gemaakt door verhitting, dan geschuurd en vijfmaal met de hand gelakt in de juiste kleur. Lusjes worden met de hand genaaid en ook het stiksel is door een meester leerbewerker met de hand door alle lagen heen gestikt met een mooie zadelsteek.

Kortom, onze horlogebandjes zijn uniek, exclusief en tot in de puntjes handgemaakt. Het gaat dus niet om namaak horlogebanden. Kijk op onze website naar ons assortiment in handgemaakte horlogebanden en bestel jouw exclusieve bandje.