Het Racing Horlogebandje

Het racing horlogebandje is oud, maar nog steeds populair

Het racing horlogebandje kun je herkennen door de grote gaten in het bandje, vaak van groot naar klein vlakbij de klok. Dit type bandje is al eeuwen oud. Heb jij je al wel eens afgevraagd waar dit model eigenlijk vandaan komt? Wij weten het en leggen het je graag uit!

Racing holes vroeger

De gaten die gemaakt worden in de horlogebanden komen af van de ‘race holes’. Race holes zijn gaten die gemaakt werden in raceauto’s om de weerstand van de buitenlucht te verminderen. Op dit moment worden deze race holes niet meer zo opvallend toegepast als vroeger en zijn de technieken daarin veel verder ontwikkeld. Je herkent de racing holes in het horlogebandje dus niet meer direct terug in de race auto’s van tegenwoordig.

Racing holes in 2019

Nu vind je de racing holes dus vooral terug in horlogebandjes. Wij verkopen verschillende modellen van dit aparte bandje. Neem bijvoorbeeld de Kaluga donkerbruin. Dit bandje is voorzien van drie racing holes aan beide uiteinden. Het bandje is handgemaakt van gewaxed en geolied juchten leer. De onderkant van de band is antiallergisch. De gesp is leverbaar in twee verschillende kleuren, namelijk staal of goudkleur.

Meer informatie Racing horlogebanden

Heb jij al een racing hole horlogebandje in je assortiment? Benieuwd naar ons hele assortiment met horlogebanden? Bekijk ons hele assortiment op onze website of kom langs in onze winkel met allemaal horlogebanden.