Horloge Gereedschap

Horloge gereedschap

De Horlogebanden Specialist verkoopt naast horlogebandjes ook horloge gereedschap. Wil je onderhoud plegen aan uw horloge door bijvoorbeeld uw batterij of horlogebandje te vervangen? Welk gereedschap heb je nou waar voor nodig en wat zijn goede horloge gereedschap sets?

Bekijk al ons horloge gereedschap!

Horlogeband aanzetter

Een van de meest voorkomende horloge gereedschappen is uiteraard de horlogeband aanzetter (8,95) en de horlogebanden tool (€16,95). De horlogebanden aanzetter is een handig gereedschapsmiddel om snel en eenvoudig je horlogebandjes te verwisselen. Door de pushpin (die je vindt tussen de oren van je horloge) in te drukken schiet de horlogeband los en kan deze vervangen worden. Door de pushpin eenvoudig weer terug te drukken is uw nieuwe horlogeband weer bevestigd.

 

Horlogebanden aanzetter gebruik

horlogeband gereedschap

Horlogebanden tool

De horlogebanden tool is een iets uitgebreidere horlogebanden aanzetter. De kleine schroevendraaier is handig voor het veilig monteren en de-monteren van je horlogebandjes. In bovenstaand voorbeeld zie je hoe de vork geplaatst wordt op de pushpin die bevestigd zit tussen de oren van uw horloge. De horlogebanden aanzetter kan worden gebruikt bij alle type horlogebandjes die bevestigd zijn met een pushpin.

Horlogebanden Inkorter

Heb je horloges met een metalen / stalen horlogeband? Dan is een horlogebanden inkorter handig om te gebruiken. Met dit horloge gereedschap kun je eenvoudig schakels los krijgen. Door je horlogeband op de horlogebanden inkorter te plaatsen, en de kopse kan van de punt op uw pin te plaatsen, druk je de pinnen zo uit de schakels. De horlogebanden inkorter is te gebruiken voor horlogebandjes tot 24mm breed.

horlogeband inkorter

Horloge gereedschapset

Meerdere handige tools in één? Dan is een horloge gereedschapsset ook wel horlogemakers gereedschap set genoemd de uitkomst. Een veel verkocht setje met de basis gereedschappen is de gereedschapset BECO mini. De uitstekende Duitse kwaliteit zorgt voor een lange levensduur van het gereedschap. Het gereedschapssetje is o.a. gevuld met:

  • kwaliteits-Schroevendraaier, inzet 1,00 mm
  • Kwaliteits-Schroevendraaier, inzet 1,60 mm
  • horlogebanden aanzetter
  • Pincet van Kunststof (voor batterij vervanging)
  • Kast openen voor draai deksels – swiss made
  • Victorynox mesje om deksels te openen

horloge gereedschap

Voor andere en uitgebreidere horloge gereedschapsets verwijzen wij je naar ons horloge gereedschap.