Horlogeband 18mm

Horlogeband 18mm

Veel horloges hebben de standaard maat horlogeband maat van 18mm. Horlogemerken kiezen er vaak voor om een standaard maat te hanteren i.v.m. leveranciers van horlogebanden 18mm. De Horlogebanden Specialist levert ook horlogebandjes 18mm aan de grootste horlogemakers in Nederland. Benieuwd naar ons hele assortiment met 18mm horlogebandjes?

Bekijk alle horlogebandjes 18mm

Sommige horlogemerken kiezen ervoor om enkele niet gangbare maten te gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn een horlogebandje 19mm of een horlogebandje 21mm. Het bepalen welke maat horlogeband je nodig heeft doe je door een liniaal tussen de oren van uw horloge te plaatsen. Hier lees je meer over het opmeten van je horlogeband. Je ziet dan dat wordt gemeten voor een rechte aanzet (kortom een recht stuk op de kopse kant van uw 18mm horlogeband).

Horlogeband 18mm

18mm horlogebanden

Sommige horlogemerken kiezen ervoor om de horlogeband 18mm aan te laten sluiten op de horlogekast. Hierdoor ben je meestal verplicht tot het kopen van een horlogebandje 18mm van het horlogemerk waar het om gaat. Zie als voorbeeld de afbeelding hieronder. Je kunt duidelijk zien dat de horlogeband rondom aansluit op de kast. Een horlogeband 18mm met een rechte aanzet past dan niet op het horloge.

Horlogebandje 18mm vaste aanzet

18mm horlogebanden

Bij de Horlogebanden Specialist heb je een ruime keus aan 24mm horlogebandjes. Verkrijgbaar in de materialen leer, rubber, nato en metaal. Voor advies kun je ons ook bellen of mailen.De Horlogebanden Specialist beschikt tevens over een winkel in Utrecht. Hier kun je onze collectie bekijken en ons om advies vragen. De koffie staat voor je klaar!