Horlogeband 21mm

De Horlogebandenspecialist

Ben je op zoek naar een horlogeband met de afmeting van 21 mm? Een horlogeband 21mm komt weinig voor. Horlogemerken maken vooral gebruik van standaard (even) maten. Voor de productie is dit gemakkelijker. Als Horlogebanden specialist hebben wij echter wel ruim assortiment met horlogebanden voor 21mm.

Bekijk alle 21mm horlogebanden!

Horlogebandje 20mm rechte aanzet

Horlogeband opmeten

Sommige merken hebben echter designers die voorkeur geven aan het afwijken van deze standaard maten. Soms komt dit het horloge ten goede maar vaak is dit toch een commerciële aangelegenheid. Immers je vind moeilijker een vervangende horlogeband waardoor je sneller gebonden bent aan het horlogemerk. Twijfel je over de maat van jouw horlogebandje? Het opmeten doe je van ‘oor tot oor’ . Hier lees je meer over het opmeten van jouw horlogeband. Je  ziet dan, dat er wordt gemeten voor een rechte aanzet (kortom een recht stuk op de kopse kant van het horlogebandje 21mm).

Ook zijn er horlogemerken die de horlogeband zo op de horlogekast laten aansluiten zodat een universele horlogeband met een rechte aanzet, niet geschikt is. Je bent dan wederom aangewezen tot het kopen van een horlogeband van het betreffende horlogemerk. Zie afbeelding hieronder. Je kunt hier zien dat de horlogebanden helemaal overgaat in de kast. Een horlogeband 21mm met een rechte aanzet past dan niet op het horloge.

Horlogebandje 20mm vaste aanzet

21mm horlogebandjes

Bij de Horlogebanden Specialist heb je een ruime keus aan 21mm horlogebandjes. Verkrijgbaar in de materialen leer, rubber, nato strap en metaal. Benieuwd naar onze horlogebandjes? Kom langs in onze winkel of bezoek onze webshop! We voorzien je graag van advies!