Horlogeband opmeten?

De Horlogebandenspecialist

Wil je jouw huidig horlogebandje vervangen maar geen idee welke horlogeband maat je nodig hebt? Dit is eenvoudig te achterhalen of op te meten. Wij leggen je graag uit hoe je jouw horlogeband kan opmeten.

Jouw horlogeband opmeten?

afmeting horlogeband

In de meeste gevallen vind je de maat van je horlogeband op de achterzijde van de band. Deze maat wordt weergegeven in millimeters. Maten die veel voorkomen zijn: 18mm, 20mm en 24mm. Mocht je bandje aan vervanging toe zijn, deze maten zijn in vrijwel alle materialen bij ons te verkrijgen!

Staat de maat niet op de achterkant van je bandje? Geen probleem! Een eenvoudige manier om de maat van je bandje op te meten is met een liniaal. Dit doe je door de afstand tussen de bandaanzetten oftewel oortjes. Zie hiervoor de afbeelding hieronder!

 

Goed om te weten is dat de horlogeband maten zoals 19mm en 21mm, de oneven maten niet vaak voor komen. Voor een aantal oneven maten hebben wij een beperkt aanbod op voorraad. Daarnaast kunnen wij horlogebanden met een oneven maat voor je op maat maken in iedere gewenste kleur of ledersoort tegen een meerprijs. Neem hiervoor contact met ons op!