Horlogebandje 22mm

De Horlogebandenspecialist

Eén van de meest voorkomende horlogeband maten is 22mm. Veel horlogemerken gebruiken dezelfde maten aangezien dit eenvoudiger is voor het fabriceren van de horlogebanden. Sommige merken geven er echter voorkeur aan om enkele niet gangbare maten te gebruiken. Bijvoorbeeld een horlogebandje 19mm of een horlogebandje 21mm. Het opmeten kun je doen door van ‘oor tot oor’ .

Bekijk alle 22mm horlogebandjes

Twijfel je over je horlogeband maat en wil je het graag opmeten? Hier lees je meer over het opmeten van jouw horlogeband. Je ziet dan dat wordt gemeten voor een rechte aanzet (kortom een recht stuk op de kopse kant van het horlogebandje 22mm).

Er zijn echter ook vele merken die er voor kiezen om de horlogeband zo op de horlogekast te laten aansluiten dat een universele horlogeband met een rechte aanzet, niet geschikt is, en je eigenlijk aangewezen bent tot het kopen van een horlogeband van het betreffende horlogemerk. Zie afbeelding hieronder. Je kunt duidelijk zien dat de horlogeband duidelijk aansluit op de kast. Een horlogebandje 22mm met een rechte aanzet past dan niet op het horloge.

Horlogebandje 20mm vaste aanzet

Horlogeband 22mm

Bij de Horlogebanden Specialist heb je een ruime keus aan 22mm horlogebandjes. Verkrijgbaar in de materialen leer, rubber, nato strap en metaal. Benieuwd naar onze horlogebandjes? Kom langs in onze winkel of bezoek onze webshop! We voorzien je graag van advies!