Horlogebandjes blogs

De Horlogebandenspecialist
Leren horlogebandjes

Horlogebandjes kunnen een goede indruk toevoegen aan je uitstraling. Elk soort horlogebandje heeft een eigen uniek uiterlijk wat ze allemaal bijzonder maakt. Voor mannen is het uurwerk al jarenlang een toevoeging. Tegenwoordig zijn er ook veel vrouwen die een horloge dragen en soms afwisselen van horlogebandje. De horlogebandjes maken het imago af samen met de perfecte outfit. Details zijn van essentieel belang om de uitstraling en outfit compleet te maken. Een horloge kan namelijk een belangrijk detail zijn waardoor het net dat stukje extra geeft.

Verschillende horlogebanden

Op het uurwerk kun je ook verschillende horlogebandjes vastmaken. Er zijn veel variaties in kleur, materiaal, grootte en diktes, waardoor de bandjes voor je horloge erg afwisselend zijn. Daarom is het erg leuk om wel een het uurwerkbandje te verwisselen. Zo kun je de ene keer voor een leren bandje kiezen en de andere keer voor een stalen horlogebandje. Dat maakt het erg leuk om ook weleens in uurwerkbandje af te wisselen.

Horlogebandjes inkorten / verlengen

Net zoals horlogebandjes is de omtrek van de pols ook bij iedereen uniek. De ene persoon kan een wat grotere omvang hebben en de andere net weer een wat kleiner polsomvang. Vandaar dat je de bandjes van uurwerken ook kan inkorten of verlengen. Voornamelijk schakelband horloges kun je gemakkelijk inkorten of verlengen bij een juwelier.

Wil je meer weten over het vervangen van je horlogebandje? Lees dan hier dit blog!

Onze gehele collectie aan horlogebandjes is verder op onze site te bekijken.

Horlogebanden slijpen handgemaakt