Horlogetrends 2019

De Horlogebandenspecialist
quartz horloge mechanisch horloge

De horlogetrends kunnen jaarlijks veranderen. De horloges zijn tegenwoordig niet enkel om de tijd aan te geven, maar zijn er ook om toe te voegen aan je imago en outfit. Wat de horlogetrends 2019 betreft, viel ons een aantal trends voornamelijk. Lees verder om te kijken welke trends erg in 2019 erg in trek zijn.

Retro/vintage horlogetrend

Ondanks het feit dat vroeger de horloges voornamelijk om de tijd aan te duiden werden gebruikt, zijn de ontwerpen van destijds wel weer te zien in deze tijd, De microtrend van de jaren negentig is nu een pijler van de reguliere horlogeactiviteit. Heldenproducten uit de gouden eeuw van polshorloges – grofweg de jaren veertig tot de jaren zeventig (dwz na de industrialisatie en vóór de hit van de Quartz Crisis) – worden opnieuw bedacht en in sommige gevallen volledig nagebouwd voor een nieuwe generatie geslagen door een geweldig ontwerp met een retro/vintage touch.

Niet nodig, maar wel nodig

Het is in principe niet meer nodig om een horloge te dragen vanwege de tijd. Ondanks dat de horloge niet primair nodig is om de tijd aan te duiden, wordt het horloge wel degelijk als toevoeging gezien. Zowel om de tijd te duiden, als om een outfit en de uitstraling compleet te maken. Wat is het dat je wilt uitstralen? Houdt je van een klassieke stijl of ben je toch voor het sportieve in? Daarbij is het mogelijk de stijlen gemakkelijk te verwisselen door bijvoorbeeld een ander horlogeband te gebruiken. Ook het afwisselen van de stijlen is tegenwoordig heel gemakkelijk en van de moderne tijd en is terug te zien in de horlogetrends 2019.

Het dunne horlogebandje

Wat vooral ook veel terug te zien is in de horlogetrends 2019 is het petit horlogebandjes en uurwerken. De kleinere uurwerken, dunnere bandjes en egale kleuren zijn veel terug te zien in de horlogetrend van 2019. Dit minimalistische is zowel in kledingtrends terug te vinden waardoor deze trend in de horloges erg goed aansluiten. Ook bij chique kleding past een simpele, kleiner uurwerk met een dunner horlogebandje erg goed. Dit maakt een outfit, voornamelijk bij vrouwen, erg elegant.

Bekijk onze gehele assortiment en kies het horlogebandje dat bij je past.