Nieuw horloge kopen? Wij geven tips

De Horlogebandenspecialist

Onze tips hoe jij een nieuw horloge kan vinden.

De meeste mensen hebben wel meerdere horloges. Het is leuk om per seizoen, outfit of gelegenheid een ander horloge te kunnen dragen. Echter, de meeste mensen hebben niet het geld om voor ieder horloge duizenden euro’s te betalen. Gelukkig is dit ook helemaal niet nodig. Bij een dergelijk duur horloge betaal je niet alleen voor het merk en de uitstraling, maar betaal je ook voor een stukje vakmanschap. Het is echter niet zo, dat je dit voor minder geld niét kunt krijgen. Ook met minder geld kun je een heel mooi horloge kopen, je moet alleen wel op een aantal punten letten. Om je hierbij te helpen hebben we enkele tips voor je op een rijtje gezet!

Verschillende horlogebandjes

1. Materiaal

De juiste materialen kunnen echt het verschil maken. Wanneer je een horloge koopt dat van staal gemaakt is, let er dan op dat het horloge van roestvrij staal is gemaakt. Dit hoeft niet altijd duur te zijn. Ook horloges in het goedkopere segment zijn soms gemaakt van roestvrij staal, titanium, of is voorzien van een zilveren of (rose) gouden coating.

2. Details

Let goed op de details. Een horloge kan in eerste instantie mooi ogen, maar als je goed kijkt zie je al snel wanneer een horloge niet mooi is afgewerkt. Let bijvoorbeeld op of de naden mooi gelijk, smal en recht zijn. Kijk daarnaast naar de knoppen. Hoe zien ze eruit? Voelen ze stevig aan? Verder kun je kijken naar de afwerking van schroefjes en de aansluiting van de band op de kast.

3. Fashion vs. heritage

Een heritage merk, dat niets anders maakt dan in dit geval horloges, maakt over het algemeen kwalitatief betere horloges dan fashion merken die naast hun kledinglijn ook horloges maken. Dit is logisch, want heritage merken richten zich enkel op één ding. Het is een geval ‘ervaring telt’, waarmee we toch willen benadrukken dat een horloge van een fashion merk niet per se minder is van kwaliteit.

4. Inspiratie vs imitatie

Advies is om nooit een imitatie horloge te kopen. Koop liever een horloge van een betaalbaar merk dat is geïnspireerd op het horloge van het merk waar jij van droomt. Je koopt dan namelijk veel transparanter een horloge. Je weet van welk merk het horloge is, welke kwaliteit je koopt en vaak heb je garantie. Bij een goedkoop imitatie horloge koop je bijna altijd mis en heb je geen garantie of dergelijke. En daarbij… echte kenners onderscheiden hem vrijwel direct van de echte

onderdelen horloge
Horlogebandjes metaal elegant

5. Quartz vs automaat

De meeste horloges uit het goedkopere segment zijn quartzhorloges. Een horloge dat werkt op een batterij die elektriciteit levert aan een kwartskristal dat daardoor met een bepaalde frequentie gaat trillen. Deze trilling wordt gereguleerd en omgezet in een betrouwbare aandrijving van het horloge. In het hogere segment vind je uitsluitend automatische horloges of handopwinders. Deze zijn significant duurder vanwege de complexiteit. Let wel, soms kun je best een automatisch horloge scoren voor minder dan €500,-

6. Alternatief

Wanneer je wel een dure klok wilt dragen, maar geen geld hebt om er meer te kopen kun je er altijd voor kiezen om voor dat ene speciale klokje meerdere horlogebanden te kopen. Ieder horlogebandje past bij een andere outfit en geeft je horloge steeds een hele andere look. Een simpele oplossing om je dure horloge vaker te combineren en daarom dus vaker te dragen! Bekijk hier het voorbeeld links.

Ben je op zoek naar een horlogeband ter vervanging van je huidige horlogebandje? De Horlogebanden Specialist heeft een ruim assortiment horlogebanden uit voorraad leverbaar. Benieuwd naar ons hele assortiment? Bekijk onze website of kom langs in onze horlogebanden winkel in Utrecht!