Soorten horloges en bijpassende horlogebanden

De Horlogebandenspecialist

Er zijn tegenwoordig heel wat verschillende horloges in de markt. Zo zijn er smartwatches met de nieuwste functies, maar zijn ook analoge horloges nog steeds erg populair. Wij hebben een overzicht gemaakt met verschillende soorten horloges, voor welke omstandigheden deze horloges geschikt zijn en bijpassende horlogebanden uit ons assortiment om je horloge helemaal compleet te maken.

Smartwatches

Een smartwatch is een slim horloge dat je verbindt met je smartphone door middel van een bluetooth verbinding. Op dit horloge lees je dan ook meer dan alleen de tijd. Het is echt een verlengstuk van jouw mobiele telefoon. De nadruk ligt vaak op het versturen en ontvangen van berichten en bellen. Ben jij van plan een smartwatch te kopen? Dan is het natuurlijk leuk om af en toe te wisselen van bandje. Wij hebben een uitgebreid assortiment horlogebanden voor jouw smartwatch.

Sporthorloges

Met een sporthorloges houdt je jouw doelen en sportprestaties bij. Voor elke sport is weer een ander horloge erg geschikt. Zo zijn sporthorloges voor watersporten natuurlijk waterdicht en zijn er ook horloges speciaal voor een triatlon. Deze horloges hebben de optie om snel van sportprofiel te wisselen. Sporthorloges en smartwatches overlappen elkaar vaak. Veel smartwatches zijn uitgebreid met extra opties voor het sporten. Hetzelfde aanbod aan horlogebandjes past hier goed bij.

Activity trackers

Een Activity tracker is voor diegene die echt gezond wil leven. Het zijn smalle, dunne horloges die een aantal dingen meten: het aantal stappen dat je op een dag zet, je calorieverbranding, de afstand die je loopt, je slaappatroon en je hartslag. Dit is het ideale horloge voor als je fitter wil worden. Wij hebben geen bandjes op voorraad voor een Activity tracker, maar neem gerust contact met ons op via de mail of via whatsapp zodat wij de juiste horlogeband voor jouw horloge kunnen vinden.

Hybride horloges

Door de klassieke vormgeving van een hybride horloge valt het niet op dat er handige functies in het horloge zitten. Deze handige functies bevatten bijvoorbeeld een stappenteller en soms ook een calorieverbrandingsmeter, een hartslagmeter en een slaapmeter. Bij berichtjes of een telefoontje krijg je een korte melding. Deze horloges zien er klassiek uit, maar hebben toch de handige functionaliteiten van een smartwatch. Bekijk ons aanbod voor horlogebandjes passend op een hybride horloge.

Analoog en digitale horloges

De normale analoge en digitale horloges kennen we natuurlijk al heel erg lang. Een analoog horloge is een horloge met wijzers, net als bij een klok. Een digitaal horloge geeft de tijd digitaal weer, dus in cijfertjes. Deze horloges blijven altijd erg chique en modebewust. Ook voor normale horloges hebben wij een groot aanbod in horlogebandjes, geschikt voor vrijwel alle bekende merken horloges. Neem eens een kijkje bij onze leren bandjes, metalen bandjes, rubber bandjes of nato strap bandjes. Toch een horlogeband bestellen voor jouw smartwatch? Bekijk hier onze bandjes voor verschillende merken smartwatches.