Top 5 horlogetrends 2018

De Horlogebandenspecialist
Horlogebandje van De Horloge Specialist

Inmiddels zijn we al over de helft van 2018, dus kunnen we alle horlogetrends uit 2018 op een rijtje te zetten. Ook al is de smartwatch razend populair, nog steeds winnen de mechanische horloge het wat betreft populariteit onder de echte horlogeliefhebbers. Laten we snel overgaan op de trends die de mechanische horloges laten zien.

1.Vintage Horloges

Historisch geïnspireerde ontwerpen zijn erg populair dit jaar. Archieven worden de bron van nieuwe ideeën en dit is ook aan de orde bij horloges. Een uitstekend voorbeeld van deze trend is de nieuwe generatie van Santos door Cartier. Nieuwe features, waaronder een innovatief mechanisme om zowel het bandje als metalen armband met aanpasbare lengte te verwisselen, een dunnere behuizing en een nieuw ontworpen bezel, verbeteren de gebruikerservaring terwijl het horloge het karakaterstieke uiterlijk behoud van het vierkante icoon dat al meer dan een eeuw stijlbepalend is.

Bekijk de vintage horlogebandjes van de Horlogebanden Specialist

2.Drie wijzers

Hoewel sommige horloges worden voorzien van een alarm, een stopwatch of een kalender geven veel merken momenteel de voorkeur aan het klassieke horloge met drie wijzers, mogelijk met een datumweergave. De gemeenschappelijke deler van de laatste horlogetrends is de grote aandacht voor details en het streven naar optische perfectie. Dit loopt door in alle componenten: de wijzers, de cijfers en het bandje. De nieuwste lanceringen overtuigen met verfijnde simpliciteit.

3.Kleinere afmetingen

Ieder jaar zijn er trends die zich steeds voortzetten. Dit is nu al enkele jaren gaande met het formaat van het horloge. Na jaren van overdadige diameters ontwikkelt zich nu een trend richting kleinere afmetingen en smallere omvangen. De behuizingen zijn ook voor heren enigszins bescheiden en meten gemiddeld tussen de 39 en 42 millimeter.

4.Blauw is het nieuwe zwart

Ook de kleur blauw is een trend die we al langer zien. De kleur is oneindig door te voeren, door de vele verschillende tinten die gemaakt kunnen worden. Het blauwe wonder dat 4 – 5 jaar geleden voor het eerste op de markt kwam, heeft nu een gevestigde plaats naast het klassieke zwart en wit.

5.Groen is het nieuwe blauw

Blauw mag dan nog altijd voorop lopen in de horlogewereld. Groen is werkelijk upcoming. Groen is een gevestigde kleur in de modewereld en dit uit zich nu ook in horloges. Zelfs het Zwitserse merk RADO, presenteert zijn nieuwste horloge met een eerbetoon aan groen. Dit in de vorm van een bladerpatroon op de wijzerplaat dat is omkadert met een groene high-tech keramische behuizin

horlogebandje donkergroen