Wat is een smartwatch?

De Horlogebandenspecialist

Wat ons betreft is smartwatch het woord van het jaar 2015! Dit jaar hebben meerdere grote spelers, zoals Apple en Google, ingespeeld op de hype en hun energie in deze relatief nieuwe productcategorie gestoken. Maar wat is een smartwatch nu eigenlijk?

Smartwatch

De smartwatch

Een smartwatch is een ‘slim’ horloge dat in verbinding staat met jouw smartphone en behoort tot de zogenoemde wearables; draagbare apparaten op en om het lichaam. Met zo’n watch kunnen de functionaliteiten van een smartphone worden overgenomen. Het voornaamste doel hiervan is dat je minder vaak je smartphone uit je broekzak hoeft te halen, omdat je op jouw wearable zogenoemde notificaties ontvangt. De meest voorkomende notificaties zijn inkomende oproepen, WhatsApp en SMS berichten, e-mail en social media berichten. En laten we niet vergeten dat de watch natuurlijk ook dient voor het tonen van de tijd!

Naast notificaties tonen is er met een smartwatch ook de mogelijkheid om controle over de smartphone te hebben, bijvoorbeeld over de muziekspeler of het weigeren van een inkomende oproep. Een smartwatch biedt daarnaast ook de mogelijkheid om via ingebouwde sensoren gegevens te verzamelen over de gebruiker, zoals de hartslag en het aantal stappen. Zo kun je tijdens jouw work-out waardevolle informatie verzamelen over je conditie.

De designs van smartwatches lopen uiteen; ze zijn in allerlei soorten en maten te vinden. Kies uit een futuristisch design, een klassiek model of een model lijkend op een sporthorloge. Eenmaal gekozen kun je jouw watch compleet personaliseren; wissel niet alleen van digitale interface, maar ook van horlogeband. Ga snel aan de slag met personaliseren, want de Horlogebanden Specialist biedt je een ruime collectie horlogebandjes die perfect op jouw smartwatch passen!

 

Bekijk onze collectie smartwatch bandjes!