Watchwinders

Watchwinders

De Horlogebanden Specialist biedt naast horlogebanden ook watchwinders aan. Veel van onze klanten, horlogeliefhebbers, dragen een ‘automaat’ waardoor het hebben van een watchwinder geen overbodige luxe is. Een watchwinder zorgt ervoor dat je horloge niet stil komt te staan wanneer je het horloge niet draagt. Daarnaast zorgt de beweging ervoor dat je uurwerk in beweging blijft en de olie niet al te snel droogt. Een nadeel van de watchwinder is dat het de slijtage van het horloge zou bevorderen. Al zijn beide punten nooit echt aangetoond en kiezen de meeste mensen dan ook voor het gemak dat het horloge niet stil komt te staan. Ze hebben dan ook met name een praktische functie.

Bekijk alle watchwinders!

In ons assortiment bieden wij een aantal watchwinders aan en deze brengen we je graag onder de aandacht. Heb je geen automatisch maar quartz horloge (horloges op batterij) dan heb je waarschijnlijk meer aan een gewone horlogebox.

Bovenstaande Luxe Beco horloge-watchwinder (duitse kwaliteit) zijn uitgevoerd met luxe stoffen bekleding. Het betreft een echte houten kast met palissander fineer wat is gepolijst. De watch winders beschikken over een aan en uitknop en elke motor is individueel programmeerbaar met een interval motor met drie operationele richtingen: rechts, links of afwisselend. Hierdoor stel je eenvoudig de juiste draairichting en het aantal omwentelingen in. De watchwinders zijn geruisloos en werken op het lichtnet.

Onze watctwinders zijn geschikt voor horloges met een hoge behuizing. Verdere specificaties onze watchwinders:
650-3600 toeren per dag (TPD), programmeerbaar
• Draaibaar Universal horloge kussen, geschikt voor zware Horloges
Riemaandrijving voor soepele werking en lage mechanische slijtage
Geleverd met AC-adapter

Watchwinder kopen bij De Horlogebanden Specialist

Naast de luxe watch winders bieden wij ook een watch winder in een lagere prijsklasse. Deze watchwinder werkt prima en biedt de mogelijkheid om met een basis plaat de watchwinders eenvoudig te stapelen. Deze geruisloze winder werkt op het lichtnet en kan door aankoop van een batterypack ook in een kluis gebruikt worden.

watchwinder

Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar onze website of kom langs in onze winkel in Utrecht!