Op zoek naar Hirsch Horlogebanden?

Wij bieden u een beter alternatief voor Hirsch horlogebanden!

Wij zijn gestopt met de verkoop van hirsch horlogebanden en verkopen alleen nog handgemaakte horlogebanden van de merken Graf en Rios 1931. Bij ons koopt u kwaliteits horlogebandjes, rubberen horlogebanden, metalen horlogebanden en uiteraard ook onze eigen collectie Nato straps.

Veel juweliers verkopen Hirsch Horlogebanden en mede hierdoor bent u bekend met dit merk. Een Hirsch horlogeband wordt gefrabriceert in de fabriek. Een horlogeband van Rios 1931 of het merk Graf worden met de hand gemaakt in een atelier. 

Onze horlogebanden worden volgens het traditionele leer vakmanschap gemaakt en behouden de natuurlijke uitstraling zoals dat bij leer hoort te zijn. Het gehele poductie proces gebeurd met de hand: De selectie van het leder, het knippen, naaien en aflakken. In samenwerking met hooggekwalificeerde leerlooiers ontwikkelen we verfijnde leersoorten en kleuren die een solide basis vormen. Dit is een ander proces dan dat bij Hirsch horlogebanden wordt gebruikt. Als het gaat om alligatorleder, hagedis of slangen dan garanderen wij altijd dat deze voldoen aan de eisen van de overeenkomst van Washington inzake bedreigde diersoorten (IRV). In soms meer dan 150 productie stappen produceren we uit dit materiaal echte sieraden waarin de natuurlijke uitstraling, kwaliteit en draagcomfort centraal staan.

Hirsch Horlogeband

Hirsch horlogebanden bieden een uitgebreide collectie van verschillende leersoorten. Een Hirsch horlogeband is op veel plekken te verkrijgen. Wij van de Horlogebanden Specialist bieden een vergelijkbare maar nog uitgebreidere collectie horlogebandjes aan in velen verschillende leersoorten en prijsklasses.
Er is al een handgemaakte horlogeband vanaf €15,- verkrijgbaar. Kies voor een mooie hoogwaardige horlogeband en ervaar dat levendige ambachtelijke gevoel met ons. Wij vertrouwen op de oorspronkelijke waarden en het behoud van traditionele ambachtelijke technieken. Met een band van de Horlogebanden Specialist kiest u niet voor de groeiende wereld van massaproductie maar kiest u voor een individueel tintje en top kwaliteit.
 

Hieronder de verschillende technieken:

Hirsch horlogebanden maken
De semi-rembordé techniek word door de meeste horlogebanden fabrikanten gebruikt. Deze techniek word meestal gebrukt om een
aantal dingen te bereiken: lage kosten en in korte tijd een aantal stuks kunnen maken. De productie van een semi-rembordé horlogeband bestaat meestal uit c.a. 50 stappen. Het bovenleer word aan de zij/onderkant  van de horlogeband verlijmd. De lijm is het enigste wat de horlogerband bij elkaar houd, het stiksel is vaak alleen voor decoratie. Sommige fabrikanten maken het stiksel vast aan de binnenkant/vulling van de band zodat deze dan niet alleen verlijmd is. Het aantal productie stappen verschilt per fabrikant.


handgemaakte horlogeband maken


Een rembordé-fullbugg horlogeband word gemaakt in c.a. 140 productie stappen. Bij de productie van een rembordé fullbugg horlogeband is het bovenleer helemaal om de band/vulling heen gelegd. De vulling die gebruikt word is ademend en word gemaakt van leervezels of katoen wat vervolgens tot een sponsje gemaakt word. Vervolgens word het bovenleder vastgelijmd aan het onderleder zodat deze helemaal dicht is en er geen bacterién in kunnen komen. Uiteindelijk worden alle verschillende lagen aan elkaar gestikt.
De voordelen: de horlogeband is stabiel, zacht en duurzaam en zit als een op maat gemaakte schoen!


horlogebanden specialist hand made

Rembordé-fullbugg 'ART MANUEL'. Deze techniek is gereseveerd voor de meest exclusieve horlogebanden zoals de echt alligators,
struisvogel, enz. Een extra laag leer onder het oorsponkelijke leer van de horlogeband. Dan worden de verschillende lagen gecompromeerd, worden de randen glad geschuurd en met behulp van warmte 5 keer afgelakt (uiteraard ook met de hand). De lusjes worden met de hand genaaid en veel van de 'art manuel' horlogebanden zijn voorzien van een zadelsteek (stiksel) wat met de hand word gedaan. De 'art manual' techniek word veel toegepast bij onze horlogebanden voor merken.