Filter

Kies je maat

Horlogeband opmeten?

Kies je kleur

Kies je kleur stiksel

Prijs

Duurzaam leer

Het Duitse keurmerk Biokreis op leren producten geeft aan dat de huiden afkomstig moeten zijn uit de biologische veehouderij. 

Welke eisen stelt het Bio Kreis keurmerk?

Het keurmerk stelt eisen aan de productie van de grondstoffen (m.b.t. dierenwelzijn) en de verwerking daarvan (m.b.t. milieu en mens & werk), niet aan de productie van de kleding.

Het keurmerk stelt aan de verwerking van de huiden dezelfde eisen als IVN Naturleder.

Op het gebied van milieu stelt het keurmerk de volgende eisen aan:

  • grondstof- en vezelproductie: De huiden mogen alleen afkomstig zijn van biologische vlees- of melkveehouderijen, of dieren die gehouden worden voor natuurbehoud en recreatie (bijvoorbeeld herten). Dat betekent dat de dieren niet gefokt mogen worden specifiek voor leerproductie.
  • van vezel naar doek: voor de bewerking en het conserveren van de huiden, mogen geen chemische producten en pesticides worden gebruikt. Het looiproces moet met plantaardige stoffen gebeuren, het proces moet chroomvrij zijn. Daarnaast zijn er eisen met betrekking tot het watergebruik, de afvalzuivering en het gebruik van kleurstoffen.

Op het gebied van dierenwelzijn stelt het keurmerk de volgende eisen aan:

  • grondstof- en vezelproductie: Naast de eis voor biologische veehouderijen, zijn er regels voor het transport van de dieren: zowel aan de condities als aan de reistijd en -afstand (maximaal 4 uur of 200 kilometer).
Klantenservice
Horlogebandjes voor iedere horlogeliefhebber

Horlogebandjes van de beste kwaliteithorlogebandjes, geschikt voor een breed scala aan horlogemerken. Oorspronkelijk richtten wij ons op horlogebandjes voor luxe horloges, zoals IWC, Rolex, Breitling, en Omega, dit is uiteraard onze specialiteit maar ons aanbod is in de loop der jaren significant uitgebreid. Zo heb je keus uit ruim 5000 horlogebandjes die wij voor jou hebben geselecteerd op pasvorm, comfort en kwalitet. Je hoeft dus geen duur horloge te hebben om een horlogebandje van top kwaliteit te kopen.

Universele toepasbaarheid en topkwaliteit Materialen

Ons assortiment biedt een universele oplossing voor elke horlogeliefhebber. Van luxe horlogebanden voor merken als Rolex en Omega tot aan handgemaakte horloge bandjes van leer, rubber, metaal en geweven nylon (nato strap) – wij hebben het allemaal. Elk horlogebandje in onze collectie is zorgvuldig geselecteerd en vervaardigd met de beste materialen. We werken samen met gerenommeerde ateliers om te verzekeren dat elk horlogebandje niet alleen prachtig, maar ook duurzaam is.

Ook hebben wij smartwatchbandjes in ons assortiment die veelal zijn voorzien van een handig easy change systeem. Zo vernieuw jij je apple, samsung of lg watch in een handomdraai.

Service en persoonlijke advies in onze winkel in Utrecht

In onze winkel in Utrecht staan onze deskundige medewerkers klaar om je te voorzien van persoonlijk advies. Of je nu op zoek bent naar een specifiek horlogebandje of advies nodig hebt over de maatvoering, wij helpen je graag. Profiteer van onze uitgebreide service: wij meten de juiste maat op en monteren je nieuwe horloge bandjes terwijl je wacht.

Horlogebandjes uit voorraad leverbaar

Wij begrijpen dat je jouw horloge zo snel mogelijk wilt dragen met je nieuwe band. Daarom hebben we een ruime voorraad van horlogebandjes die direct leverbaar zijn. Of je nu online bestelt of onze winkel bezoekt, je kunt vertrouwen op onze snelle en betrouwbare levering.

Bij De Horlogebanden Specialist staan kwaliteit, stijl en service centraal. Onze horlogebandjes zijn niet alleen een stijlvolle toevoeging aan je horloge, maar ook een duurzame keuze. Bezoek onze winkel in Utrecht of bestel online en ervaar de perfecte combinatie van kwaliteit en stijl voor jouw horloge.