Filter

Gekozen filters

legen
Kleur: Zilver

Kies je maat

Horlogeband opmeten?

Kies je kleur

Sluiting

Prijs

Sluitingen Zilver

Vlindersluiting of vouwsluiting

Veel horlogebanden zijn voorzien van een vlindersluiting. Deze sluit en opent net als een 'vlinder' aan beide kanten. Wanneer je een horlogeband met vouwsluiting wilt dan 'vouw' je het gedeelte van de sluiting over het andere gedeelte.

De Vlindersluiting

De vlindersluiting, ook bekend als de 'butterfly clasp', is een type sluiting dat vooral voorkomt bij elegante en hoogwaardige horlogebandjes. Het unieke aan een vlindersluiting is dat het uit twee delen bestaat die naar elkaar toe vouwen en in het midden sluiten, net als de vleugels van een vlinder.

Voordelen van een vlindersluiting

  • Slank en stijlvol
  • Ligt plat tegen je pols wat zorgt voor extra comfort
  • Gemaakt van duurzame materialen en gaan dan ook lang mee.

De Vouwsluiting

De vouwsluiting, soms een 'deployant clasp' genoemd, is een populair type sluiting voor veel verschillende soorten horlogebandjes. Het bestaat uit één lang stuk dat zich omvouwt en vastklikt om de band te sluiten.

Vouwsluiting horloge vervangen? Dit zijn de voordelen:

  • Gemakkelijk te openen en te sluiten
  • Stevige sluiting die je horloge veilig om de pols houdt
  • Eenvoudig verstelbaar

In het algemeen kies je een vlindersluiting voor een elegante uitstraling en een vouwsluiting voor gebruiksgemak en functionaliteit. Beide sluitingen bieden hun eigen unieke voordelen, dus je keuze hangt af van wat je het belangrijkst vindt in een horlogebandje.

Het belang van de juiste horloge sluiting

De sluiting van een horlogebandje is een essentieel onderdeel van je horloge. Het zorgt niet alleen voor de functionaliteit van het horloge - het horloge veilig om je pols houden - maar draagt ook bij aan het comfort en de stijl van het horloge. Een goede horlogesluiting zorgt ervoor dat je horloge gemakkelijk te dragen is en biedt een zekere mate van veiligheid tegen verlies.

Naast de bovengenoemde vouw- en vlindersluiting is de normale gespsluiting de meest voorkomende horlogesluiting. Het gebruiksgemak van deze meest voorkomende horloge sluiting het grootst waardoor dit ook het meest wordt gebruikt. 

Als je een nieuwe horlogeband uitzoekt voor bijvoorbeeld je Rolex, IWC of Omega horloge dan wil je doorgaans de originele gesp overzetten. Hier houden wij vaak rekening mee. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Klantenservice
Horlogebandjes voor iedere horlogeliefhebber

Horlogebandjes van de beste kwaliteithorlogebandjes, geschikt voor een breed scala aan horlogemerken. Oorspronkelijk richtten wij ons op horlogebandjes voor luxe horloges, zoals IWC, Rolex, Breitling, en Omega, dit is uiteraard onze specialiteit maar ons aanbod is in de loop der jaren significant uitgebreid. Zo heb je keus uit ruim 5000 horlogebandjes die wij voor jou hebben geselecteerd op pasvorm, comfort en kwalitet. Je hoeft dus geen duur horloge te hebben om een horlogebandje van top kwaliteit te kopen.

Universele toepasbaarheid en topkwaliteit Materialen

Ons assortiment biedt een universele oplossing voor elke horlogeliefhebber. Van luxe horlogebanden voor merken als Rolex en Omega tot aan handgemaakte horloge bandjes van leer, rubber, metaal en geweven nylon (nato strap) – wij hebben het allemaal. Elk horlogebandje in onze collectie is zorgvuldig geselecteerd en vervaardigd met de beste materialen. We werken samen met gerenommeerde ateliers om te verzekeren dat elk horlogebandje niet alleen prachtig, maar ook duurzaam is.

Ook hebben wij smartwatchbandjes in ons assortiment die veelal zijn voorzien van een handig easy change systeem. Zo vernieuw jij je apple, samsung of lg watch in een handomdraai.

Service en persoonlijke advies in onze winkel in Utrecht

In onze winkel in Utrecht staan onze deskundige medewerkers klaar om je te voorzien van persoonlijk advies. Of je nu op zoek bent naar een specifiek horlogebandje of advies nodig hebt over de maatvoering, wij helpen je graag. Profiteer van onze uitgebreide service: wij meten de juiste maat op en monteren je nieuwe horloge bandjes terwijl je wacht.

Horlogebandjes uit voorraad leverbaar

Wij begrijpen dat je jouw horloge zo snel mogelijk wilt dragen met je nieuwe band. Daarom hebben we een ruime voorraad van horlogebandjes die direct leverbaar zijn. Of je nu online bestelt of onze winkel bezoekt, je kunt vertrouwen op onze snelle en betrouwbare levering.

Bij De Horlogebanden Specialist staan kwaliteit, stijl en service centraal. Onze horlogebandjes zijn niet alleen een stijlvolle toevoeging aan je horloge, maar ook een duurzame keuze. Bezoek onze winkel in Utrecht of bestel online en ervaar de perfecte combinatie van kwaliteit en stijl voor jouw horloge.