De horlogetrends van 2019/2020

De Horlogebandenspecialist

Een aantal horlogetrends van 2019 en 2020 op een rij

Het is al weer even 2019, een jaar waarin we weer verschillende nieuwe trends voorbij zien komen,  zo ook in de horlogebranche. Welke stijlen zien we dit jaar, hoe draag je de horloges en welke kleur is het nieuwe zwart? Ben jij benieuwd naar de trends van dit jaar, doorlopend tot 2020? Wij hebben de laatste trends verzameld en voor jou op een rijtje gezet.

1. Klassiek

Dit jaar zien we verschillende horlogestijlen uit de jaren ‘50, ‘60 en ’70 terugkomen. Het Retro horloge is weer helemaal hip! En deze trend zal nog wel even voortduren. Hierin zijn verschillende horloges van ver in het verleden teruggekomen met dunne bandjes en een klassiek uurwerk.

2. Drie wijzers

Zoals het horloge oorspronkelijk bedoeld is, voor het weergeven van tijd, in uren, minuten en seconden. Deze horloges zien we zowel met als zonder datum terugkomen. Er worden tegenwoordig vele functies toegevoegd aan horloges, zoals stopwatches, alarmklokken en kalenders. Toch geeft de echte horloge liefhebber de voorkeur aan een traditioneel horloge zonder al te veel extra’s.

3. Minimalistisch

“Less = more” is een veelgehoorde uitspraak van de afgelopen jaren. Hoe simpeler hoe beter. Zo ook bij deze horloge trend. Horloges worden steeds kleiner, eleganter, maar vooral ook simpeler. Terug naar de eenvoud van een horloge, met drie wijzers, dunnere bandjes en kleinere uurwerken.

4. Wat is het nieuwe zwart?

Horloges kom je veel tegen in dezelfde basic kleuren, zwart, goud en witgoud. Daarnaast zien we de laatste jaren een andere kleur veel opkomen, blauw, bijvoorbeeld in het uurwerk, in de details of de bandjes. Behalve blauw komt groen ook steeds vaker terug in het uurwerk, wat luxe uitstraalt.

5. Mode item

Tot een aantal jaar geleden werd een merkhorloge voornamelijk gedragen tijdens speciale gelegenheden. Deze tijden zijn voorbij, met een mooi horloge kun je nu je outfit elke dag een boost geven. Kies een horloge dat echt bij jou identiteit, want juist in deze tijd is het ook een trend om tegen alle trends in te gaan!

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de horlogebranche? Like dan onze Facebookpagina.