Je horloge wel of niet polijsten?

De Horlogebandenspecialist

Rolex horloge wel of niet laten polijsten?

Als je een Rolex horloge hebt, wordt het aanbevolen om het horloge alleen door een erkende Rolex-reparatiedienst te laten polijsten. Rolex horloges zijn zeer precieze en complexe instrumenten en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze door professionele technici worden behandeld. Als je horloge beschadigd is of als de polsband of kast gewoon een beetje slijtage vertoont, kan een erkende Rolex-reparatiedienst het horloge professioneel polijsten en repareren. Dit zal ervoor zorgen dat je horloge in topconditie blijft en dat de waarde ervan behouden blijft.
Mechanisch horloge

Rolex laten polijsten

Het is afhankelijk van het type horloge dat je hebt en de staat van de polsband en kast. In het algemeen is het aanbevolen om professioneel te laten polijsten als je horloge een antiek of vintage stuk is of als de band of kast beschadigd is.

Als je horloge een moderne of simpele stijl heeft, kun je het zelf polijsten met een milde oplossing en een zachte doek. Het is belangrijk om de aanwijzingen van de fabrikant te volgen als je besluit om je horloge zelf te polijsten.