Hoe draag jij jouw horloge?

De Horlogebandenspecialist
Hoe draag jij jouw horloge?

Een horloge is een prachtige accessoire voor zowel mannen, als vrouwen en komt in vele verschillende kleuren, maten, materialen, afwerkingen en kwaliteiten. Toch dragen veel mensen het horloge op verschillende manieren. Om jouw horloge zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen, hebben wij de volgende basis tips opgesteld.

Links of rechts?

Ben jij ook benieuwd om welke pols jij jouw horloge hoort te dragen? Volgens de etiquette draag je het horloge om je niet dominante hand. Wat is dan de dominante hand? De hand waarmee je schrijft. Het komt er dus op neer dat je jouw horloge draagt aan de andere hand, dan waarmee je schrijft. Bovendien is het makkelijker als je het horloge draagt aan de hand van de minste beweging, dit voorkomt dat het horloge in de weg zit als je aan bijvoorbeeld aan het schrijven bent. Ook zorgt het voor minder beschadigingen waardoor je horloge langer mee gaat. Een win-win situatie!

De positie op je pols

Om de natuurlijke beweging van je hand niet tegen te werken, kun je jouw horloge het beste voor de ‘knokkel’ van je pols dragen. Het is belangrijk dat het horloge strak genoeg zit, zodat het uurwerk van het horloge op je pols blijft liggen en niet kan draaien. Zorg er voor dat je jouw horloge in de juiste maat afstelt. Het horloge mag geen afdruk op je pols achterlaten, maar mag bij het omhoog of omlaag bewegen van je arm niet van zijn plek verschuiven. Een handige tip: kun je met één vinger tussen je pols en het horloge? Dan is jouw horloge goed afgesteld.

Horloge in combinatie met jouw outfit

Laat het horloge overeenkomen met de uitstraling van je kledingstijl. Door bijvoorbeeld kleuren vanuit je horloge terug te laten komen in je outfit. Of door het contrast tussen licht en donker te combineren. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de gelegenheid waarin je een horloge draagt. Er wordt vaak onderscheid gemaakt in de volgende typen horloges: formeel, casual, gala en sportief. Indien jij bij een pak manchetknopen draagt is het voor het oog rustiger als het uurwerk bij de manchetknopen past. Als je manchetknopen bij je overhemd draagt, zorg er dan voor dat het horloge deels onder de manchetknopen valt.

De horlogebandenspecialist

Ben je toe aan een ander horloge of wil je de maat van horlogeband opmeten? Bekijk dan ons ruimte assortiment aan horlogebanden op onze website. Of bezoek onze winkel in Utrecht. Wij zijn geopend op dinsdag, donderdag en zaterdag. We helpen je graag onder het genot van een kop koffie.