Horloge aan de binnenkant van je pols: de voor- en nadelen op een rij!

De Horlogebandenspecialist

De voor- en nadelen

Hoe draag jij je horloge? Om je linker, of om je rechter pols? En draag jij je horloge aan de binnen- of buitenkant van je pols? Er zijn best veel verschillende opties om je horloge te dragen. Wij zetten graag even de voordelen en nadelen op een rij over het dragen van een horloge aan de binnenzijde van je pols.

Voordelen horloge binnenkant pols

Praktisch: als je je uurwerk aan de binnenkant van je pols draagt bescherm je hem beter dan wanneer je hem aan de buitenkant draagt. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je aan het klussen bent, maar wel de tijd in de gaten wilt houden.

Bescheidenheid: er wordt ook wel eens gesuggereerd dat het een teken van bescheidenheid is als je je horloge aan de binnenzijde van je pols draagt. Je wil er niet mee ‘te koop’ lopen en kiest er daarom voor om het niet al te zichtbaar te dragen.

Verkleuring wijzerplaat: sommige mensen beweren dat, wanneer ze een lange tijd buiten zijn, ze het horloge naar de binnenkant van de pols draaien. Dit om te voorkomen dat de wijzerplaat verkleurt.

Geen reflectie: wanneer je je uurwerk aan de binnenkant van je pols draagt reflecteert het glas minder snel door de zon. Er wordt gezegd dat soldaten om deze reden hun horloge altijd aan de binnenkant droegen. Zo verraadden ze hun eigen positie niet tegenover de vijand.

Nadelen horloge binnenkant pols

Krassen: als je in het dagelijks leven veel schrijft met de kant waaraan je je horloge draagt kan dit voor veel krassen zorgen. Erg zonde dus! Een reden voor deze mensen om hem te dragen met de wijzerplaat naar boven.

Het zit niet prettig: vaak wordt aangegeven als nadeel dat het minder prettig zit, dan wanneer je je wijzerplaat naar boven hebt gericht. Echter, dit heeft enigszins met gewenning te maken.

Horlogeklok wordt niet gezien: heb je eindelijk dat mooie uurwerk gekocht, kan je hem alleen zelf zien omdat je hem aan de binnenkant van je pols draagt. Dat wil je toch niet? Iedereen mag zien welke mooie horloge jij hebt gekocht. Gewoon aan de buitenkant dragen dus met de wijzerplaat naar boven!

Wat vind jij? Je horloge aan de binnenkant van je pols? of niet? Wij zijn benieuwd!

Verschillende horloges