Horlogebandje 19mm

De Horlogebandenspecialist

Heb je een horloge met een horlogebandje 19mm? Een horlogebandje 19mm komt weinig voor. Horlogemerken maken vooral gebruik van standaard (even) maten. Uiteraard hebben wij als Horlogebanden Specialist voor begrippen een ruim assortiment met 19mm horlogebanden.

Bekijk alle 19mm horlogebanden!

Horlogebandje 20mm rechte aanzet

Voor het maken van de horlogebanden is dit eenvoudiger. Sommige merken hebben echter horlogemakers die de voorkeur geven aan afwijkende maten, dit heeft soms te maken met de uitstraling van het horloge maar is ook vaak commerciële zet. Horlogebanden van 19mm zijn namelijk lastiger te vinden, je bent dan in veel gevallen gebonden aan de leverancier van het horloge. Twijfel je over de afmeting van je horlogebandje? Je kunt jouw horlogeband zelf opmeten, hier lees je meer over het opmeten van jouw horlogeband. Je ziet dan, dat er wordt gemeten voor een rechte aanzet ( kortom een recht stuk op de kopse kant van het horlogebandje 19mm).

Ook zijn er horlogemerken die de horlogeband zo op de horlogekast laten aansluiten zodat een universele horlogeband met een rechte aanzet, niet geschikt is. Je bent dan wederom aangewezen tot het kopen van een horlogeband van het betreffende horlogemerk. Zie afbeelding hieronder. Je kunt hier zien dat de horlogebanden helemaal overgaat in de kast. Een horlogeband 19mm met een rechte aanzet past dan niet op het horloge.

Horlogebandje 20mm vaste aanzet

19mm horlogebandje

Bij de Horlogebanden Specialist heb je een ruime keus aan 19mm horlogebandjes. Verkrijgbaar in de materialen leerrubbernato strap en metaal. Benieuwd naar onze horlogebandjes? Kom langs in onze winkel of bezoek onze webshop! We voorzien je graag van advies!