Betaalbare horloge merken (1)

Wat zijn nou betaalbare horloge merken?

Uiteraard is dat voor iedereen verschillend maar laten we uit gaan van het lagere segment en het midden segment.

In het lagere segment vallen bijvoorbeeld de betaalbare horloge merken Timex, Armani, Skagen, Esprit, Pulsar, Camel, Guess, Fossil, Oozoo, Diesel etc. Hierbij praten we dan over horloges tot circa 300,- euro. Uiteraard verkopen sommige merken ook horloges die duurder zijn dan 300 euro maar het gros van het assortiment valt hieronder. Meestal zijn deze horloges voorzien van een ‘goedkoop’ Japans/Chinees quartz uurwerk. Er zijn enkele merken die werken met Zwitserse quartz uurwerken. Denk hierbij aan merken als Mondaine, Invicta (Invicta maakt ook gebruik van Japanse uurwerken) en het Nederlandse merk Fromanteel.

Een nadeel van deze horloges is vaak dat er ook een goedkoop horlogebandje omheen zit. Wil je voor een goede prijs een vervangend horlogebandje? Bekijk dan o.a. fromanteel horlogeband, armani horlogeband, diesel horlogebandjes, pulsar horlogebandjes.

Midden segment horloges

Het is lastig te bepalen wat nu echt midden segment horloges zijn. Een aantal merken die zowel horloges in het midden als in het hogere segment horloges verkopen zijn bijvoorbeeld Hamilton, Tissot, Citizen, Certina en Seiko.

Citizen horloges maken gebruik van de eco-drive techniek. Dit horloge staat nooit stil en functioneert overal ter wereld. Een Citizen Eco-Drive kun je kopen voor rond de 100 euro maar de echt betere versies zijn te verkrijgen vanaf circa 300 euro. Seiko maakt veelal gebruik van Kinetic. Een techniek dat het horloge eveneens automatisch opwindt. Qua prijsrange geldt hiervoor hetzelfde als voor Citizen.

Hamilton, Tissot en Certina zijn erg mooie horloges die zowel met Zwitserse quartz als automatische ETA uurwerken werken. Quartz horloges zijn vaak een stuk goedkoper. Een horloge met een Zwitserse automaat begint al snel bij 500 euro.

Hamilton horlogeband, tissot horlogeband, citizen horlogeband, certina horlogeband, seiko horlogeband.