Betaalbare horloge merken (1)

Wat wordt verstaan onder betaalbare horloge merken?

Betaalbare horlogemerken | Betaalbaar is een breed begrip wat bij iedereen anders kan zijn. In dit blog gaan we uit van het midden- en lagere segment horlogemerken. Voor de meeste mensen zijn deze segmenten wel betaalbaar.

Het lagere segment

We beginnen bij het lagere segment. Daaronder vallen horlogemerken zoals Armani, Esprit, Pulsar, Camel, Guess, Fossil en Diesel. Bij deze merken gaat het dan over horloges tot ongeveer €300,-. Natuurlijk zitten er tussen deze merken wel wat uitschieters zitten naar het luxere klassement maar het grootste deel valt onder de €300 euro. De horloges in het lagere klassement zijn vaak voorzien van een ‘goedkoop’ Japans / Chinees quartz uurwerk. Een quartz horloge wordt aangedreven door quartz kristallen in het uurwerk. Enkele horloges worden ook aangedreven door het Zwitserse quartz uurwerk. Dit zijn bijvoorbeeld merken als Mondaine en het Nederlandse merk Fromanteel.

Bij de wat goedkopere horloges zit vaak wel een nadeel aan. Dat is namelijk dat er een goedkoper horlogebandje omheen zit. Dit bandje kan eerder slijten of kapot gaan en je een nieuwe moet aanschaffen. Wil je toch voor een goede prijs een vervangend horlogebandje? Bekijk dan hier horlogebandjes.

Horloges van het middensegment

Het middensegment is natuurlijk ook weer voor iedereen een ander begrip. We gaan uit van horloges vanaf ongeveer 300 euro, want dat sluit aan op het vorige segment. Voorbeelden van deze merken zijn Hamilton, Citizon, Certina en Seiko. Deze merken verkopen ook in het luxere segment.

De horloges van Citizen worden aangedreven door middel van de eco-drive techniek. Dit uurwerk functioneert overal ter wereld en staat nooit stil. Zo’n Citizen eco-drive is te koop vanaf ongeveer €300,- maar er zijn ook wel goedkopere versie van rond de €100,-. Het merk Seiko maakt gebruik van de Kinetic techniek, het horloge windt zichzelf automatisch op. De kosten voor Seiko liggen in dezelfde prijsklasse als Citizen.

Hamilton en Certina zijn gemaakt van een Zwitserse quartz en automatische ETA uurwerken. Quartz horloges zijn vaak wel wat goedkoper dan een automatisch ETA uurwerk, die prijzen beginnen vaak pas vanaf €500,-

Hamilton horlogeband, tissot horlogeband, citizen horlogeband, certina horlogeband, seiko horlogebandfromanteel horlogeband, armani horlogebanddiesel horlogebandjespulsar horlogebandjes