Breitling

De Horlogebandenspecialist

Het horlogemerk Breitling is gevestigd in het Zwitserse Jura, een plaats die ook wel bekend is van de luxe koffiemachines. In het Zwitserse Jura is het merk ook ooit begonnen. Breitling is een horlogemerk dat het label Swiss Made mag dragen en staat garant voor de Zwitserse kwaliteit. Een nieuw Breitling horloge koop je vanaf circa 2000 euro. Tweedehands kun je vaak ook voordelig een horloge op de kop tikken. Let hierbij dan wel op de papieren die bij elk origineel horloge wordt meegeleverd. Verderop vertellen we je ook waar je op moet letten zodat je geen replica koopt.

Bekijk alle horlogebanden passend voor breitling!

Breitling horloges

De technicus Léon Breitling is in 1884 begonnen met het maken van chronometers, stopwatches en meetinstrumenten voor horlogemakers. Zoals je begrijpt maakte Breitling toen nog geen horloges. In navolging op het merk IWC, dat in 1899 het eerste polshorloge maakte, kwam Leon Breitling op het idee om een pols-stopwatch te maken wat voor o.a. piloten een handig hulpmiddel bleek te zijn.

Louis Breitling overleed in 1914 waarop zijn zoon Gaston de fabriek overnam. in 1932 ontwierpen ze het eerste horloge waarin zowel het horloge uurwerk en een stopwatch in geplaatst werden. Een aantal jaar later werd in navolging op Rolex een horloge ontwikkeld dat liep op polsbeweging. Ook hierin lette Gaston goed op de concurrentie en werden ze het tweede merk dat automatische uurwerken maakte en verkocht in horloges.

In de tweede helft van de twintigste eeuw geraakte het merk echter in financiële moeilijkheden en werd het opgekocht door een Zwitsers zakenman die een hoger marktsegment wilde bespelen. Dankzij een doorgedreven marketing kreeg Breitling internationale bekendheid. Vooral de non-stop ballonvluchten met de Breitling Orbiter konden rekenen op een massale belangstelling in de internationale media.

Breitling replica

Breitling horloges zijn enorm geliefd onder de chinezen. Zoals je weet zijn ook de chinezen erg handig en goed in het namaken van artikelen waaronder ook horloges. Voordat je een duur horloge koopt is het dan ook belangrijk je eerst in te lezen over het horloge. Replica horloges zijn er in grote getale en worden voor een paar tientjes al aangeboden. Zoals je al aan je water zult voelen zijn dit geen echte horloges. Wel worden ze tot in detail nagemaakt en worden ze steeds beter in het namaken van horloges. Er zijn zelf replica horloges met een zogeheten ETA uurwerk waardoor het steeds moeilijker wordt ze van echte horloges te onderscheiden. Replica horloges met een een ETA uurwerk worden verkocht voor circa 200 tot 300 euro.

Waar moet je op letten bij Breitling horloges?

De volgende onderstaande punten zijn hierin belangrijk:

  • Koop het horloge bij een officiële dealer
  • Of vraag om de papieren die bij het horloge horen
  • Verdiep je in het model en vergelijk het horloge wat je wilt aankoop en bekijk of er eventueel verschillen zijn. Vaak missen Breitling replica horloges enkele details.
  • Doe wat navraag over de prijs van een horloge ook al is deze tweede hands. Bekijk de gangbare prijzen op bijvoorbeeld Chrono24 een breitling horloge koop je namelijk niet voor 80 euro op marktplaats!
Breitling Navitimer

Breitling navitimer, breitling ocean, breitling bentley

Bekende modellen van Breitling zijn o.a. de navitimer, ocean en de bentley. Met name voor deze gangbare modellen zullen er replica’s in omloop zijn. Voor modellen die niet al te vaak worden verkocht loont het zich niet om deze na te fabriceren. Voor veel modellen leveren wij ook horlogeband. Denk aan een horlogeband breitling navitimer, horlogeband breitling superocean, horlogeband breitling bentley.

Breitling horloge heren

Breitling horloges voor heren zijn een perfecte mix van stijl en kwaliteit. Deze horloges stralen elegantie uit en zijn met vakmanschap gemaakt. Met een Breitling horloge krijg je niet alleen een mooi accessoire, maar ook een horloge dat lang meegaat dankzij de Zwitserse precisie in het uurwerk. Of je nu houdt van klassieke modellen zoals de Navitimer of meer van avontuurlijke duikhorloges zoals de Superocean, Breitling heeft voor elke man wel iets. Voor mannen bieden wij klassieke leren horlogebandjes die perfect passen op de Breitling horloges. Denk hierbij aan de horlogeband Breitling Continal Zwart of de horlogeband Breitling Pilot zwart.

Breitling horloge dames

Ook voor dames biedt Breitling klassieke horloges aan. Een Breitling horloge is een must-have accessoire voor elke vrouw. Je hebt hierbij de keuze uit een klassiek chronograafmodel of uit een modern model, Breitling heeft een uitgebreide horloge collectie die past bij elke smaak, voorkeur of outfit. Veel modellen zijn uitgerust met handige functies zoals chronografen, datumaanduidingen en waterbestendigheid, waardoor ze geschikt zijn voor dagelijks gebruik en verschillende activiteiten. Voor vrouwen vind je bij De Horlogebanden Specialist klassieke horlogebandjes die passen op de Breitling horloges. Kies bijvoorbeeld voor de horlogeband Breitling Chronogrande Alligator Mahagoni. Deze is gemaakt van alligatorleer in de kleur Mahagoni. Mocht je wat meer kleur toe willen voegen, dan kan je kiezen oor de Breitling Wave Appelgroen. Voor ieder wat wils.

Breitling onderhoud

Je horloge zal net als een auto een keer in de zoveel tijd een onderhoudsbeurt nodig hebben. Ga hiervoor ook naar officiële dealers en vraag of je daar terecht kunt voor het onderhoud. Nadat het horloge is nagekeken en eventueel is gepolijst kunt je met een nieuwe Breitling horlogeband jouw horloge weer als nieuw maken!

Ben je op zoek naar horlogebandjes? Dan kan de Horlogebanden Specialist je helpen!