Swiss made horloges

Swiss Made horloges

Horloges die voldoen aan de kwaliteitsnormen, geschreven in het Ordinance, die is opgesteld door de Zwitserse overheid, mogen onder die voorwaarden het ‘swiss made’ label dragen. Dit label is wereldwijd de meest bekende uitdrukking voor een kwaliteitshorloge. Een ander bekend label is Glashutte/SA.

Bekijk alle horlogebanden passend voor topmerken!

Swiss Made horloges

Swiss Made horloges

Het ‘ Ordinance bestaat sinds 23 december 1971 en is in het leven geroepen om het label van ‘ swiss made horloges‘ te beschermen gezien de toenemende concurrentie van kwaliteitshorloges.

Artikel 1 van het Ordinance  bepaalt dat een horloge als Zwitsers wordt beschouwd als:

  • Het uurwerk van Zwitserse komaf is. Vaak betreft dit een ETA uurwerk.
  • Het uurwerk, in Zwitserland, is geplaatst in de horlogekast
  • De eindcontrole heeft plaatsgevonden in Zwitserland

Artikel 2 van het Ordinance bepaalt dat een uurwerk swiss made is als:

  • Het horloge is samengesteld in Zwitserland
  • Het uurwerk voortdurend wordt gecontroleerd volgens de Zwitserse technische controles
  • Op zijn minst 60% van de waarde van het horloge, dus onderdelen (exclusief de montagekosten) in Zwitserland is geproduceerd.

Bekende Horlogemerken

De meest bekende swiss made horloges uit Zwitserland zijn o.a. Rolex, Breitling, Omega en Tag Heuer. De horloge liefhebbers zullen ook bekend zijn met merken als Oris, Edox, Longines. Voor een uitgebreidere lijst met horlogemerken uit Zwitserland verwijzen we je graag naar Wikipedia horloges uit Zwitserland.

Horlogebandjes voor Swiss Made Horloges

Zoals aangegeven moet minstens 60% van de waarde van het horloge in Zwitserland gemaakt zijn. De waarde van het horloge zit hem voor het grootste gedeelte in het uurwerk zelf. Dit is vaak bijzonder vakwerk waardoor horlogemakers een ‘bijzaak’  zoals een horlogebandje vaak uitbesteden aan ‘goedkopere’  fabrikanten om kosten te besparen. De Horlogebanden Specialist heeft zich gespecialiseerd in het maken van horlogebandjes voor o.a. grote swiss made horlogemerken. Wij vinden dat swiss made horloges horlogebanden verdienen die op zijn minst voldoen aan net zulke hoge kwaliteitsstandaarden als de horloges zelf. Daarom hebben wij specifiek horlogebanden voor horlogemerken laten ontwikkelen. Bekijk snel ons aanbod en gun uw horloge ook een kwaliteitshorlogeband en geniet van een optimaal draagcomfort!

Zo kun je bij ons terecht voor een Breitling horlogeband of een Tissot horlogeband. Met name onze leren horlogebandjes zijn geschikt voor de grote merken. Ben je op zoek naar een metalen of rubberen band of een nato horlogeband voor uw merk horloge? Bekijk ons assortiment op onze website of kom langs in onze winkel!