De horlogetrends voor 2016..

De Horlogebandenspecialist

2016: een nieuw jaar, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe modetrends. De eerste weken zijn alweer passé en verschillende trendwatchers delen hun visie voor dit jaar. Ook in de horlogebranche zien we verschillende trends voorbij komen. Benieuwd naar de horlogetrends voor dit jaar? Wij hebben de veelbesproken trends voor je verzameld en op een rijtje gezet:

Custom made horlogebanden

Trend #1: Het customizen van je klok: Het zelf samenstellen van jouw product zien we steeds vaker. Denk aan sneakers die je volledig kan customizen naar jouw smaak. Ook binnen de horlogebranche zien we deze ontwikkeling. Alle losse onderdelen van een horloge zijn tegenwoordig te “customizen”. Heb je nog een goed uurwerk maar wil je graag een custom made horlogebandje? Bekijk dan enkele voorbeelden van horlogeliefhebbers die je voor zijn gegaan.


Trend #2: Dag rosé. Hoi goud: 
Dit jaar zien we in de modebranche veel aandacht voor denim kleding in combinatie met zwart, beige en aardetinten. In de horlogebranche daarom veel goud dit jaar. De rosé-look lijkt daarmee alweer snel verleden tijd..

Horlogeband Metaal Elegant Solid Double Goud
horlogeband Berlin

Trend #3: Kleinere uurwerken: het “less is more” principe is weer helemaal terug. Dit jaar zien we nog meer Scandinavische invloeden in Nederland. De minimalistische en tijdloze ontwerpen genieten de voorkeur. De horlogebranche gaat mee want we zien steeds kleinere uurwerken, zowel voor dames als heren. Ook de bandjes zijn simpel en eenvoudig. Bekijk bijvoorbeeld het Berlin horlogebandje. Een modern design en minimalistisch van vorm.

Trend #4: The Smartwatch: 2016 het jaar waarin “jewellery meets technology”. In eerdere blogs hebben we deze trend al gedeeld. Ook dit jaar zet de Smartwatch-trend door. Een smartwatch is een ‘slim’ horloge dat in verbinding staat met jouw smartphone en behoort tot de zogenoemde wearables; draagbare apparaten op en om het lichaam. Meer weten over de functies van een smartwatch? Lees onze blog “Wat is een smartwatch?”.

Smartwatch

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de horlogebranche? Like dan onze Facebook pagina.