Horloges Glashutte

De Horlogebandenspecialist
Glashutte SA

Het merk Glashütte

Glashütte/SA is een kwaliteit predicaat. Dit is een beschermd handelsmerk en kwaliteitswaarborg voor de Duitse horloge industrie. De eerste horlogemakers hebben zich meer dan 170 jaar geleden gevestigd in Glashütte. Ferdinand Adolph Lange, een getalenteerde horlogemaker, richte de eerste horlogemanufactuur in het gebied op in 1845

Het Saksische bergplaatsje Glashütte (vlakbij Dresden) is bekend vanwege een grote horloge historie. Glashütte is net als ‘Swiss made’ een beschermde herkomstbenaming voor horloges van topkwaliteit. Diverse merken hebben zich dan ook gevestigd in Glashütte. Een horloge mag pas ‘Glashütte’ dragen als tenminste 50% van de productiewaarde in deze stad heeft plaatsgevonden. De meeste van deze merken zitten daar ruim boven. Je ziet in het horloge dan ook GLASHÜTTE/SA staan.

Glashütte horloge

Glashütte bezoeken is erg interessant. Diverse bedrijven hebben de deuren geopend voor bezoekers en bieden jou een mogelijkheid voor een ‘kijkje in de keuken’. Horlogemerken die hun horloges produceren zijn o.a.  Glashütte Original, A Lange & Sohne, Nomos, Union en o.a. het (voor een grotere doelgroep) betaalbare Bruno & Soehnle maken hun horloges in dit historische plaatsje. In totaal vind je er wel 80 horlogemerken die graag het predicaat Glashutte/SA gebruiken Al ruim 160 jaar lang worden in Glashütte mechanische uurwerken gemaakt. Het maken van een mechanisch horloge is echt vakwerk. Het uurwerk wordt op de millimeter nauwkeurig in elkaar gezet.

Tip: Het merk Bruno & Söhnle biedt al horloges aan vanaf circa € 275,- bij de overige merken kun je over het algemeen meer besteden. Sommige horlogemerken hebben horloges die tot wel € 200.000,- mogen kosten.

Made in Germany of German Made

Onderin het horloge vind je vaak ‘Swiss Made’ in het horloge. Dit zegt natuurlijk iets over de kwaliteit. De termen Made in Germany of German Made zeggen vaak wat minder over de kwaliteit. Maar nu weet je dat je kan letten op het predicaat Glashütte/SA. Komt je horloge uit Glashütte? Dan heb je een echt kwaliteitsproduct uit de Duitse horloge industrie

 

 

Horlogebandjes voor jouw Glashütte horloge

Bij De Horlogebanden Specialist kun je terecht voor horlogebandjes passend voor jouw Glashütte horloge. Deze horlogebandjes zijn géén originele Glashütte horlogebanden. Desalniettemin bieden wij handgemaakte horlogebanden van de hoogste kwaliteit aan, vervaardigd in samenwerking met ateliers die ook worden ingezet door vooraanstaande horlogemerken. Onze horlogebandjes passen zowel op een Glashütte horloge die voorzien is van een vouw/vlindersluiting of een gesp. Kom gerust langs in onze winkel in Utrecht om hier een horlogebandje uit te zoeken. Wij helpen je graag verder en voorzien je van persoonlijk advies.