Horlogesluiting van belang

De Horlogebandenspecialist

Iedereen die geregeld een horloge draagt, heeft wel een voorkeur voor een horlogesluiting. Het liefst wil je een soepele en comfortabele sluiting. Echter, dit is vaak afhankelijk van de kwaliteit. Soms schiet een horlogesluiting los. Dit heeft niet alleen te maken met de kwaliteit van de sluiting, maar tevens met de maat van de horlogeband. Een standaard horloge wordt vrijwel altijd uitgerust met een gespsluiting. Naast de gespsluiting zijn de vlindersluiting, vouwsluiting en Panerai sluiting veel voorkomende sluitingen. Één voor één zullen we deze uitlichten in dit blogartikel.

Vlindersluiting Staal

Vlindersluiting horloge

Veel horloges zijn voorzien van een vlindersluiting en deze Vlindersluiting staal is dan ook de meest verkochte horlogesluiting bij ons. De sluiting opent en sluit aan beide kanten, vandaar de naam ‘vlinder’. Vlindersluitingen vergemakkelijken het vastmaken en losmaken van een horloge en geven het horloge een extra sportieve en elegante uitstraling. Let er wel op dat een horloge met een vlindersluiting niet te strak zit, anders gaan de knopjes aan de achterkant behoorlijk in je pols drukken. Het kan ook handig zijn om een goed zittende horlogeband op te meten, zo weet je altijd welke maat jij moet hebben en voorkom je het drukkende gevoel. Hoe opmeten?

Horlogeband vouwsluiting

De naam ‘vouwsluiting’ zegt het al, een horlogesluiting waarbij je de delen vouwt tot één geheel. Het voordeel van deze vouwsluiting is dat je alleen bij aankoop de horlogeband moet instellen op jouw maat. Daarna doe je het horloge alleen nog maar om je pols en klik je de sluiting vast. Deze sluiting vergemakkelijkt het om en af doen van een horloge. Daarnaast zorgt deze sluiting ervoor dat je hem niet gemakkelijk verliest of dat je horloge gestolen wordt, omdat de vouwsluiting een stevige sluiting is.

Horlogesluiting – Panerai buckle

Deze Panerai Buckle Style sluiting is bedoeld voor de Panerai horloges, echter past deze ook op genoeg andere horlogebanden. Een horlogeband moet brede gaten hebben voor het bevestigen van de Panerai gesp zodat de sluiting er doorheen kan. Bij de sluiting zit een geschroefde bandpen ter bevestiging aan de horlogeband. Deze horlogesluiting is in twee vormen te verkrijgen, namelijk zonder of met submarine. Ook kan de gesp met submarine op 2 manieren gedragen worden, met een open submarine of een dichte. Dit geeft je horloge een ‘robuuste’ vintage look.

Laat je inspireren

Opzoek naar een horlogesluiting en benieuwd naar ons assortiment? Bekijk al onze horlogesluitingen op onze website of kom langs in onze winkel.