Wanneer is het verstandig om je horloge niet te dragen?

De Horlogebandenspecialist
Wanneer is het verstandig om je horloge niet te dragen? De Horlogebandenspecialist

Er zijn momenten waarop je je horloge beter even niet kunt dragen. Zodat het uurwerk van het horloge niet beschadigd of er krassen ontstaan. Benieuwd wanneer jij je horloge af moet doen? Lees dan snel verder. Ook geven wij tips over wat je beter wel of niet kunt doen in bepaalde situaties.

AFWASSEN MET JE HORLOGE

Wanneer je vaak aan het afwassen bent of met je handen in het water zit, kan het voorkomen dat je horlogeband verkleurd. Let daarom goed op of je horloge is nat geworden van bijvoorbeeld afwaswater. Is dit het geval? Maak het horloge en de horlogeband dan goed droog met een katoenen doek. De Horlogebandenspecialist adviseert jou dan ook om het contact met water te vermijden en het horloge tijdens deze bezigheden af te doen. Dit zorgt voor de langste levensduur van het horloge én de horlogeband.

DE WARME ZOMERSE DAGEN

Het zomerse weer staat voor de deur, wat betekend dat we weer lekker kunnen genieten van de lange zomeravonden! Maar is het verstandig om op dagen met tropische temperaturen je horloge te dragen? Nee, dit is niet het geval. Een horloge zoals een smartwatch kan niet goed tegen warmte of erge temperatuurverschillen. Het kan dan ook voorkomen dat je smartwatch oververhit raakt. Het is dan van belang dat je je horloge laat afkoelen. Dit doe je door het horloge op een koele plek neer te leggen, de eventuele beschermcase te verwijderen en het horloge even niet meer te dragen. Maar ook horloges met een lederen band kunnen niet goed tegen warmte. Dit zorgt wederom voor verkleuring en uitdroging van de band. Een metalen band kan hierin een oplossing bieden.

HELP! MIJN HORLOGE STINKT

Naarmate je een (lederen) horloge draagt, hoe lekkerder het horloge om je pols gaat zitten. Maar dit heeft ook zo zijn nadelen. Zoals hierboven is beschreven kan een horloge door warmte oververhit raken, maar het kan ook gaat zweten. Het zweet trekt vervolgens in het bandje en gaat stinken. Ook is de kans dat het horloge gaat scheuren of knappen groter. Het is daarom verstandig om je horloge niet te dragen tijdens deze dagen of tijdens het sporten. Een speciaal sportbandje is hiervoor beter geschikt. Is je horloge toch vies geworden en wil je het schoonmaken? Lees dan ons blog: Hoe maak je een horloge het beste schoon?

 

KLUSSEN MET EEN HORLOGE

Werk je op de bouw, als schilder of als loodgieter? Of heb je een ander lichamelijk beroep? Dan is het meestal niet verstandig om een horloge te dragen. Gewoonweg omdat het horloge sneller kapot kan gaan of vies wordt. Daarom bestaan er speciale werk of klus horloges. Maar ook een metalen horlogeband kan al een oplossing bieden. Heb je in je dagelijks leven een kantoorbaan? Dan is het verstandig om je horloge tijdens klusdagen niet te dragen. Dit voorkomt dat het uurwerk beschadigd of er krassen ontstaan.

HORLOGEBAND KOPEN?

De Horlogebandenspecialist biedt voor elke gelegenheid een passend horlogebandje. De horlogebanden zijn geschikt voor heel veel verschillende horloges en dus universeel inzetbaar. De producten kun je online bestellen of in onze winkel in Utrecht bekijken.