Een nieuw horloge, hoe bepaal ik de juiste maat?

De Horlogebandenspecialist

Als je een nieuw horloge aanschaft, is het belangrijk om een kastgrootte te kiezen die bij jou past. De kastgrootte is namelijk één van de belangrijkste elementen waar je op moet letten wat betreft horloge maten. De grootte van de kast bepaalt het meest hoe het horloge oogt om je pols. Maar hoe kies je nu de juiste maat? Hieronder volgt een stappenplan over hoe je dat het beste kunt aanpakken.

  • Meet alvast de diameter (zonder kroon)
  • Bepaal de hoogte van de kast
  • Meet alvast de omtrek van je pols

Stap 1: meten is weten

Om te kijken welk formaat horloge het beste bij je pols past, is het een goed idee om de afmetingen op papier na te tekenen. Knip de tekening uit en leg deze vervolgens op je pols. Zo kun je goed zien of de kast eventueel nog wat groter kan of juist wat kleiner moet zijn. Om te bepalen welke maat van het bandje je moet hebben kun je een stukje touw om je pols wikkelen en deze opmeten. Meet dit nauwkeurig om een goed beeld te krijgen van jouw ideale maat.

Horlogeband meten

 

 

 

 

 

 

 

Stap 2: kies de kastbreedte die het beste bij je past

Naast de juiste maat is het ook erg belangrijk om een horloge te kiezen dat bij je past. Zo zijn horloges met een kastbreedte van 36 tot 38 mm vaak vintage of klassieke horloges. Dit kastformaat is wat kleiner, waardoor je dichtbij de traditionele horloges blijft. Daarna heb je de horloges met een afmeting van 40 mm. Deze horloges vallen in de middelmaat. Deze horloges vallen wel op, maar trekken niet alle aandacht naar zich toe. Daarnaast wordt bij deze maat het draagcomfort behouden. Als laatste categorie heb je de horlogekasten van 46 mm of groter. Dit zijn vooral duikhorloges of horloges met een ander opvallend design. Deze horloges zijn vaak terug te vinden in de modebladen.

Stap 3: de juiste maat bepalen

Om uiteindelijk de juiste maat te kiezen is het belangrijk om de grootte van je pols in je achterhoofd te houden. Als je een smalle pols hebt, dan zal een horloge met een grote horlogekast niet het meest geschikte zijn en kun je beter een klein(er) formaat kiezen. Om dit goed te bepalen kun je het beste de omtrek van je pols meten en aan de hand daarvan een maat kiezen die daarbij past. Ga wel op je gevoel af en kies voor een horloge die voor jou persoonlijk het meest prettig voelt.

Mocht je een horloge hebben gevonden die helemaal jouw stijl is, beperk je dan niet tot het originele ontwerp, maar wissel af en toe eens van bandje. Op onze website vindt u een ruim aanbod van allerlei verschillende soorten horlogebandjes. Wissel bijvoorbeeld eens naar een leren bandje in plaats van een kunststof bandje. De mogelijkheden zijn eindeloos dus uw ideale horlogebandje zal er ongetwijfeld tussen zitten!

Heb je jouw ideale maat bepaalt en ben je nu op zoek naar een mooi bijpassend bandje? Bekijk dan onze collectie op onze website! Voor vragen of advies over een bijpassend horlogebandje kun je altijd contact met ons opnemen.