Welk horloge past bij mij?

De Horlogebandenspecialist

Horloges heb je in verschillende kleuren, vormen en stijlen. De laatste jaren is het horloge gewijzigd van hulpmiddel om de tijd af te lezen naar een accessoire en statussymbool. Zowel mannen als vrouwen vinden het belangrijk om een mooi horloge te dragen. Dit als een echte eyecatcher en wordt vaak gekocht als een tijdloos item. Het kopen van een horloge wordt tegenwoordig echt gezien als een speciale gelegenheid. Een horloge is een must voor elke vrouw en man. Maar, waar let je nou op bij het kopen van een horloge?

Welk horloge kiezen

Het is belangrijk dat je een horloge kiest die past bij jouw uitstraling. Kies een horloge die je dagelijks wil dragen. Bepaal goed voor jezelf in welke prijsklassen jouw horloge mag vallen. Dit verschilt natuurlijk per persoon. Waar de één een bepaald bedrag duur vindt, hoeft dat voor de andere niet zo te zijn. We kunnen onderscheid maken in drie typen horloges: de chronograaf, de dress watch en het sportieve horloge.

De chronograaf

Horloge accessoires - Horlogebox - De Horlogebanden Specialist

Met eechronograaf kun je niet verkeerd gaan. Het is een veelzijdig horloge, qua functionaliteiten en qua uitstraling. Je kunt het zien als een klassiek horloge, met als extra functionaliteit een stopwatch.

De dress watch

Dit type horloge kenmerkt zich met een doorgaans wat rustigere look. Ten opzichte van een chronograaf is de dress watch wat minder uitgesproken. Deze horloges zijn makkelijk te combineren met verschillende outfits, zowel casual als zakelijk.

Het sportieve horloge

Het sportieve horloge staat bekent om het maken van een statement! Dit horloge is vaak gemaakt om gezien te worden. Het dient minder als accessoire en meer als blikvanger. Dit wil uiteraard niet zeggen dat een sportief horloge niet stijlvol is, maar bedenk je wel dat een sportief horloge eerder zal opvallen.

Welke horlogemerk

Bij de Horlogebandenspecialist vind je horlogebandjes voor veel verschillende merken. Denk aan Rolex, Breitling, Omega, Cartier, Tissot, IWC, Patek Phillipe en Longines. Waar de Breitling horloges bekent staan om haar protserige, grote en soms gewaagde uitstraling is een Longines klokje daarentegen heel stijlvol en klassiek. Een horloge van IWC kan je dragen wanneer je eind twintig bent maar is ook klassiek genoeg om als veertiger te dragen! De horloges van Cartier staan voor klasse. Ze staan vooral bekent om de minimalistische en luxe uitstraling.

Overige tips voor het kopen van een horloge

  • Koop het horloge waar je hart sneller van gaat kloppen. Dan weet je dat je de goede keuze maakt.
  • De wijzerplaat moet tijdloos zijn. Vooral als je gaat voor een duurder horloge. Bandjes kan je wisselen, maar de wijzerplaat niet. Kies je een tijdloze wijzerplaat dan ben je er over 10 jaar nog steeds blij mee.
  • Laat de investeringswaarde niet overheersen. Sommige horloges worden goed oud en zullen daarom decennia na aankoopdatum flink in waarde stijgen.
  • Kies een horlogebandje wat bij je past.
  • Koop niet te snel. Je kunt gerust een aantal maanden over de aankoop doen.